Мултифункционална зала I

Мултифунционална зала I е технологично пространство предназначено за обучение чрез интерактивен подход. Използването на различни видове хардуерни и софтуерни технологии, позволява на учителите да представят инфомацията по нов и интерактивен начин.

Пространството предлага разчупена модулна среда с множествено предназначения. Мебелировката е подбрана така, че пространството може да бъде организирано по няколко начина – организация по екипи, презентационна зала, както и индивидуални занимания.

Залата разполага с общ работен плот, на който са инсталирани 3D printer и роботизирана ръка. Плота разполага с шкафове за съхранение на учебни пособия и материали.

Пространството разполага с 65 инчова интерактивна дъска. Дъската е най-функционалната интерактивна дъска предлагана на световния пазар за (2021) година. Поддържа множество функции за споделяне на екран, възпроизвеждане на медия, презентации, рисуване чрез жестове, чрез допир (до 10 точки), рисуване и управление чрез дигитален стилус, рисуване чрез дигитални мастлени бои, както и множество други фунцкии.

Залата разполага със автомобилен симулатор, специално подбран за нуждите на училището. Симулаторът поддържа управление на множество автомобилни средства (коли, камиони, тирове), както и специализирана селскостопанска техника (трактори, комбайни и други). Симулаторът е изграден от кормилна и педална система, както и ръчна и полу-автоматична скоростна система. Седалката на симулатора е специално подбрана за интеграция в цялостана система (PlaySeat). Симулаторът има 49 инчов огънат диплей за допълнителен реализъм.

Залата разполага с виртуален хедсет, с който учениците могат да се потопят в различни виртуални изживявания.

Залата има 55 инчов Android телевизор, предвиден за спомагателна дейност – като допълнителен екран с презентационна цел към автомобилния симулатор и/или презентационна цел към виртуалния хедсет.

Към мултифункционалното пространство има пригодени 5 мобилни приложения с разширена реалност, изградени изцяло за нуждите на училищния СТЕМ център. Мобилните приложения са достъпни както от персонални Android мобилни устройства, така и от 14 Android таблета с подсилен хардуер за достъп до разширена реалност. Таблетите са общи за училищния СТЕМ център и могат да бъдат изполване в други зали и множество интерактивни занимания.

Залата предлага и проектор с отдалечен достъп, чрез технологията Chrome Cast.

Оборудване

1 x 3D Принтер

Creality

1 x Роботизирана ръка

DOBOT Magician

10 х Комплети за развойна дейност

Arduino Kits

1 x Активен VR хедсет

Quest 2

1 x Пасивен VR хедсет

ZionVR

1 x Автомобилен симулатор

LG/PlaySeat/LogiTech

1 x Телевизор

LG

Работно време

Понеделник – Петък 08:00 – 16:00

Локация

СТЕМ център – ПГ по МСС “Пейо К. Яворов”