Мултифункционална зала II

Мултифунционална зала II е технологично пространство предназначено за обучение чрез интерактивен подход. Използването на различни видове хардуерни и софтуерни технологии, позволява на учителите да представят инфомацията по нов и интерактивен начин. Пространството предлага разчупена модулна среда с множествено предназначения. Мебелировката е подбрана така, че пространството може да бъде организирано по няколко начина – организация по екипи, презентационна зала, както и индивидуални занимания.

Залата разполага с общ работен плот, на който са инсталирани 5 микроскопа (моноколярни и биноколярни). Плотът разполага с шкафове за съхранение на учебни пособия и материали.

Пространството разполага с 65 инчова интерактивна дъска. Дъската е най-функционалната интерактивна дъска предлагана на световния пазар за (2021) година. Поддържа множество функции за споделяне на екран, възпроизвеждане на медиа, презентации, рисуване чрез жестове, чрез допир (до 10 точки), рисуване и управление чрез дигитален стилус, рисуване чрез дигитални мастлени бои, както и множество други фунцкии.

Залата разполага със автономна оранжерия, специално подбрана за нуждите на училището. Оранжерията предлага отглеждането на ниски растения. Система има вградена светлинна система, която автоматично контролира нуждата от светлина и сменя циклите ден и нощ. Системата има контейнер за вода и водоразтворими минерали, която позволява автоматично напояване на растенията до 2 седмици. Простраството разполага и с два големи комплекта за химични експерименти. Всеки от комплетите е предвиден за 10 човека. В комплектите са включени множество химически пособия, като колби, петри чинии, реактиви, пинцети и други.

Към мултифункционалното пространство има пригодени 5 мобилни приложения с разширена реалност, изградени изцяло за нуждите на училищния СТЕМ център. Мобилните приложения са достъпни както от персонални Android мобилни устройства, така и от 14 Android таблета с подсилен хардуер за достъп до разширена реалност. Таблетите са общи за училищния СТЕМ център и могат да бъдат изполване в други зали и множество интерактивни занимания.Залата предлага и проектор с отдалечен достъп, чрез технологията Chrome Cast.

Оборудване

Автономна оранжерия

Click and Grow Smart Garden 9

2 х Комплета за химически експерименти

Всеки за по 10 ученици

1 х Интерактивна дъска

65" Samsung Flip 2

1 х Проектор

Acer

3 х Мивки

Мокри станции

Работно време

Понеделник – Петък 08:00 – 16:00

Локация

СТЕМ център – ПГ по МСС “Пейо К. Яворов”